Cultuur

Natuur en cultuur zijn in onze regio onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wandelend of fietsend door de prachtige omgeving struikelt u soms bijna letterlijk over de vele indrukwekkende prehistorische hunebedden en grafheuvels. Lieflijke brinkdorpjes zoals Norg met middeleeuwse brinken en monumentale boerderijen. Niet alleen cultuurhistorie vindt u volop, ook is er een overvloed aan musea, galerieën en culturele evenementen.

Hieronder een aantal highlights

veenhuizen Gevangenismuseum in Veenhuizen;
Het gevangeniswezen van toen en van nu op een wel heel bijzondere manier belicht. Neem een kijkje in een heuse gevangenis of maak een rondje in de boevenbus door het monumentale dorp Veenhuizen. Ook het museum zelf is een bezienswaardigheid, gevestigd in het oude “tweede gesticht” . Beleef hoe de veenkolonie Veenhuizen ooit opgericht werd.
kusttuinheader De Kunsttuin Veenhuizen
De Kunsttuin in Veenhuizen is een bijzondere beeldentuin, waar keramische kunst de hoofdrol speelt. In de prachtig aangelegde tuin van een monumentale bewaarderswoning staan unieke kunstwerken van keramiek, maar ook van hout, steen of anderszins. Je treft per jaar wisselende exposities van gebruikskeramiek en beelden in heel verschillende stijlen, van ingetogen tot uitbundig.
buitenplaats eelde Museum de Buitenplaats in Eelde;
Met haar prachtige gebouw en de bijzondere organisch vormgegeven tuinen. Geniet van figuratieve kunst en meer.
speelgoedmuseum Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden;
Waar kinderen met speelgoed uit grootmoeders tijd kunnen spelen en u uw kindertijd weer even zult herbeleven. Een aanrader voor het hele gezin.
klompen museum Klompenmuseum in Eelde;
Niet zo lang geleden het meest gedragen schoeisel van Nederlanders, nu vergeten…. of toch niet. Bekijk hier de historie maar ook de klompen van nu o.a. gedragen door Lady Gaga.
mensinge Havezate Mensinge in Roden;
Een van de weinige authentiek ingerichte havezaten van Nederland
drents museum Het Drents Museum in Assen;
Hier word een imposante collectie kunst en archeologische vondsten geherbergd.
groninger museum Groningermuseum in Groningen;
Het gebouw is al een kunstwerk op zich. Dit museum staat bekend om prachtige vaste tentoonstellingen maar ook vele wisselende.
hunebed 2 Hunebedcentrum in Borger;
Iets verder weg maar zeker een bezoekje waard is het hunebedcentrum in Borger.

Daarom kiezen onze gasten voor de Norgerberg

De Norgerberg is een luxe camping, gelegen midden in de Drentse bossen. Een heerlijke plek om vakantie te vieren!

5 sterren gastvrijheid

De Norgerberg biedt 5 sterren gastvrijheid. Dat begint al met een warm welkom bij aankomst op de receptie. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en doen er alles aan om u helemaal in de watten te leggen tijdens uw verblijf. 5 sterren gastvrijheid kunt u het beste zelf ervaren!

Goed weer garantie

Wij doen er alles aan om u een fijne vakantie te laten beleven. Goede sfeer, gastvrije ontvangst en prima faciliteiten kunnen wij voor u verzorgen. Wat wij niet in de hand hebben is het weer. Mocht het weer nou even wat minder mooi zijn, dan kunt u gebruik maken van onze Goed weer garantie. Wanneer u bij ons komt kamperen krijgt u automatisch de Goed weer garantie van ons.

Geen reserveringskosten

Wij vinden het leuk als u bij ons vakantie komt vieren en brengen dan ook geen reserveringskosten in rekening. En mocht u onverwacht uw reservering willen wijzigen denken we graag met u mee. Een stukje service van de Norgerberg!

Kindvriendelijk

Ga je mee op ontdekkingsreis door het bos en knutselen? Of liever een beetje aanmodderen in de waterspeeltuin of een sportief spel spelen? Vervelen tijdens de vakantie, daar kom je bij ons niet aan toe! Wist je trouwens al dat we speciale kinderbungalows hebben? Het speelgoed staat al voor je klaar, dus laat de vakantie maar beginnen!

groepen
groepen
groepen
groepen
image1

Plattegrond

Verken online de camping en zoek uw favoriete plek uit op de plattegrond.

image2
blockimage2

Vraag onze brochure aan

Download onze brochure of vraag deze per post aan en lees alles nog eens rustig na.

image3
image4
blockimage3

Nieuwsbrief Inschrijven

Als eerste het laatste nieuws in uw inbox? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Plattegrond

Verken online de camping en zoek uw favoriete plek uit op de plattegrond.

blockimage2

Vraag onze brochure aan

Download onze brochure of vraag deze per post aan en lees alles nog eens rustig na.

blockimage3

Nieuwsbrief Inschrijven

Als eerste het laatste nieuws in uw inbox? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.