Het weekend van Eefje op de Norgerberg
- Home
- Het weekend van Eefje op de Norgerberg
De kook-challenge van Eefje op de Norgerberg
Koken met lokale producten van boerderijen- en lokale winkels in de buurt van de Norgerberg, én dat in een Tiny House; dat was de uitdaging die we Eefje van Eefsfood meegaven.
Toen we in Maart begonnen met onze boerderijenroute hadden we niet verwacht al zó veel leuke reacties te mogen ontvangen. Om deze route extra in het zonnetje te zetten nodigden we Eefje uit om op pad te gaan en te koken met de producten die in de boerderijwinkels worden verkocht. Én wat een succes! Wat ziet het gerecht wat Eefje heeft gemaakt er heerlijk uit.
Lees hieronder het weekendje Norgerberg door de ogen van Eefje!
Zelf onze boerderijenroute ontdekken? Hier lees je er alles over!
En dit is de plek waar al dat lekkere eten werd bereidt!
De Norgerberg-ervaring van Eefje | Eefsfood
Volgens mij kwam ik op het perfecte tijdstip aan. Na het inchecken liep ik op het tiny house af en zag zo de zonnestralen tussen de bomen door op de veranda schijnen. Was gewoon idyllisch! Wat me binnen als eerst opviel. Lekkere stoelen! Als lang persoon is het vaak niet zo lekker zitten op een basic stoeltje. Maar deze zijn top. Bij de bedden moet je wel echt aan kampeerformaat denken. Niet ruim. Keukentje ziet er goed uit en de badkamer ook.
Ik werd vriendelijk ontvangen bij de receptie en in het huisje verrast met alles wat je nodig hebt voor een heerlijke borrelplank incl. glas bubbels. Mij kon niks meer gebeuren en besloot dat borrelen ook prima als avondeten kan. Als koning te rijk heb ik heerlijk op de veranda gezeten met een op mij schijnend ondergaand zonnetje. Het was niet te warm en dat was top.
Éé van de dagen van mijn verblijf zou ik een lekkere maaltijd koken met lokale producten. Een aantal stonden er al in de koelkast en dat wat nog nodig was moest ik zelf gaan aanvullen door langs te gaan bij (boerderij)winkels in de buurt.
Ik leende een elektrische bakfiets en ging op pad. Nog geen 10 minuten was ik weg en de eerste plensbui, terwijl het droog zou blijven, was daar. Jammer, maar gelukkig ben ik niet van suiker. Eenmaal bij boerderijwinkel Hoorn aangekomen kwam de zon door en liet ik mezelf daardoor opdrogen onder het genot van een ijsje. Verder kocht ik wat ik nodig had + nog wat extra’s. Niets stond mij een een topmaaltijd nog in de weg.
De dag daarna ben ik op een gewone E-bike op pad gegaan. Ik ben naar Peize gefietst en dat vond ik een héle leuke route! Ik heb een zak broodmix gescoord bij de molen. Toen heb ik wat gedronken op het terras van de Peizer Hopbel en daarna ben ik naar Keet Koe-tje gefietst. Als stadse meid was dat een verrassing. Er was niemand en het bleek zelfservice. Ik had geen muntgeld bij me, maar je kon het ook zelf overmaken. Daar aan een picknicktafel genoot ik in alle rust van een bolletje boeren sinaasappel-yoghurtijs. Vet lekker!
Rond een uurtje of 3 besloot ik me aan de kook-challenge te wagen en dat is heel goed gelukt. Het was vooraf goed nadenken. Zo kookte ik de asperges bij de aardappels, bereide ik de Hollandaisesaus au bain marie met behulp van de waterkoker én prakte ik de aardappels met een vork om er puree van de maken bij gebrek aan een stamper. Echt een topmaaltijd en heb mega zitten smullen.
De aardappelpuree maakte ik op smaak met een klontje roomboter, een plens melk, peper, klein beetje zout en wat kleine blokjes geitenkaas. De entrecote depte ik goed droog, zouten en nogmaals droogdeppen. Kort en heet gebakken aan beide kanten in een klont roomboter. De Hollandaisesaus piepte ik nog iets op met verse bieslook.
Er hangt op deze camping een hele gemoedelijk sfeer. Ik snap wel dat mensen hier graag komen! Ik kan het Bospaviljoen ook aanraden om te gaan eten. Daar heb ik met plezier 3 gangen gegeten en ben op de laatst avond nog terug gegaan voor een portie nacho’s. Maar toen waren ze helaas dicht in de avond. Helemaal mijn eigen fout, want ik had het niet even opgezocht. Daarom nog een bonustip van mij; check dat even van te voren. Dank camping de Norgerberg voor het heerlijke verblijf! Eefje - @eefsfood