De Norgerberg
De leukste uitjes in Drenthe bij minder weer

De leukste uitjes in Drenthe bij minder weer

Ben je op zoek naar leuke en avontuurlijke activiteiten tijdens jullie verblijf op de Norgerberg, maar het weer zit niet mee? Er zijn genoeg mogelijkheden om ook op regenachtige dagen de schoonheid en cultuur van Drenthe te ervaren. 

Waar je ook naartoe gaat in Drenthe, er is zoveel te beleven. Laat je opsluiten in de gevangenis en probeer te ontsnappen! Ga op expeditie in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Echte durfallen stappen in spannende attracties als Freak Out in Drouwenerzand of gaan van de grootste indoor waterglijbaan ter wereld in Hof van Saksen

Hieronder hebben we enkele van de leukste uitjes voor je op een rij gezet, perfect voor dagen waarop het weer niet helemaal meewerkt. Ontdek dat minder weer juist voor verrassende avonturen kan zorgen!

Herfstpret op de Norgerberg 🍂

Op de Norgerberg is er tijdens de herfstvakantie genoeg te beleven, zelfs als het weer niet meezit! Onze Pretmakers zorgen ervoor dat de kleintjes zich geen moment vervelen. Doe mee met gezellige knutselworkshops, spannende speurtochten en leuke spelletjes binnen. Of trek je laarzen aan en ga mee op ontdekkingstocht door het bos. Het herfstseizoen is ideaal voor gezellig samenzijn en het verkennen van de natuur, ook als het regent. Met elkaar genieten van knusse activiteiten en het herfstgevoel , wat wil je nog meer?

Liever niet de deur uit?

De herfst beleven kan prima vanuit je eigen plekje op de Norgerberg. Kruip samen op de bank met een warme kop Norgerberg thee en speel ons Norgerberg spel. Zo geniet je van de knusse herfstsfeer, zonder de deur uit te hoeven. Perfect voor een ontspannen avond thuis!

Kind
 

Binnenpretjes

De leukste overdekte uitjes

Ben je liever actief bezig, maar liever niet buiten in de regen? Dan is De Postwagen in Tolbert een perfecte plek. Je kunt er gezellig bowlen, glowgolfen tussen kleurrijke decoraties, of met elkaar de uitdagende Jail Challenge aangaan. In dit spannende spel proberen jullie uit 16 gevangeniscellen te ontsnappen door klassieke games zoals Pacman en moderne puzzels op te lossen. De Postwagen biedt een dag vol plezier en avontuur, perfect voor een regenachtige middag waarin teamwork en plezier voorop staan!

Bezoek het Hunebedcentrum in Borger en stap terug in de prehistorie. Met interactieve tentoonstellingen ontdek je het leven van de mensen die duizenden jaren geleden in Drenthe woonden. Naast de exposities binnen, is er ook het Oertijdpark en de keientuin die je kunt verkennen zodra het droog is. Vergeet ook niet het grootste hunebed van Nederland te bewonderen, dat zich naast het centrum bevindt. Een gezellig uitje voor het hele gezin, regen of geen regen!

Voor de kunstliefhebbers is het Van Gogh Huis Drenthe in Nieuw-Amsterdam een absolute aanrader. Dit historische huis biedt een kijkje in de periode dat Vincent van Gogh door Drenthe trok en inspiratie opdeed voor zijn kunst. Terwijl je samen door de authentieke kamers wandelt, ontdek je meer over zijn leven en de invloed van deze streek op zijn werk. Met boeiende tentoonstellingen en activiteiten is dit museum een fascinerende bestemming, ook op regenachtige dagen.

 

Toch naar buiten

De leukste uitjes in de buitenlucht

Een absolute must in oktober is de Zuidlaardermarkt. Deze markt, die al sinds de 13e eeuw bestaat, is veel meer dan een gewone warenmarkt. Op de derde dinsdag van oktober verandert het dorp Zuidlaren in een bruisend evenemententerrein, europa's grootste paardenmarkt, met een grote kermis, diverse kraampjes en een gezellige sfeer. Ook als het regent, kun je met elkaar genieten van de levendigheid en historische charme van deze markt. Zorg dat je een warme jas meeneemt en laat het weer je niet tegenhouden om de traditie van Drenthe te ervaren!

Voor een bijzondere ervaring met het hele gezin moet je in oktober en november naar Het Schitterende Bos in Hoogersmilde. Onder begeleiding van gidsen en een audiotour maak je een betoverende wandeling door het donker, waar lichtinstallaties en verhalen je meenemen in de magie van het bos. Kleed je warm aan en geniet van deze magische reis door de natuur. Deze avontuurlijke tocht kun je vanaf 19 oktober t/m 10 november 2024 bewandelen.

Ben je door het weer helemaal in de herfststemming? Dan is een bezoekje aan Boer Langebeeke in Zuidvelde een leuke manier om die herfstsfeer in huis te halen. Aan de Asserstraat 107 kun je de mooiste pompoenen uitzoeken. Maak er samen met het gezin een gezellige middag van door je eigen pompoenlampionnen te maken, of ga de keuken in en bak een overheerlijke pompoentaart. Het recept kun je hier vinden: Pompoentaart recept. Deze activiteit brengt de gezelligheid van de herfst naar je vakantie!

 

Minder weer, maar net zo veel plezier! ☂️

Zoals je kunt zien, zijn er meer dan genoeg avonturen om samen te beleven in Drenthe, zelfs als het weer minder is. Of je nu cultuur wilt opsnuiven, actief bezig wilt zijn of een spannende ervaring zoekt, er is voor iedereen iets te doen. Dus laat je niet ontmoedigen door een beetje regen en geniet met elkaar van alles wat Drenthe te bieden heeft tijdens je verblijf op de Norgerberg!